Festival de luie hond

Meer Cultuur

Culturele initiatieven in het groene hart van de stad

Arnhem is een cultureel bruisende stad. Doel is om ook Stadsblokken-Meinerswijk aantrekkelijk te maken voor culturele initiatieven, door bijzondere bestaande panden en de oude havens een culturele functie te geven. In het plan voor het gebied is er ruimte voor aantrekkelijke, recreatieve en culturele activiteiten die de stad verrijken, zoals Cirque de la Liberté, Festival de Luie Hond en Free Your Mind.​

 

Ateliers en exposities

Het industriële en culturele erfgoed van het gebied kan worden versterkt. De oude havens kunnen levendige en groene enclaves worden waar volop ruimte komt voor theater, horeca en recreatie. Maar ook kunnen de oude fabrieksgebouwen een nieuwe functie krijgen in de vorm van ateliers, een kunsthal of dependance van het Museum Arnhem. Veel kan, niets lijkt onmogelijk.
 

Museale bebouwing


Muziek, kunst en theater

Een plek waar mensen samenkomen om te genieten van cultuur; Stadsblokken-Meinerswijk leent zich er perfect voor. Geniet van muziek, kunst en theater in een groene omgeving die uitnodigt om er elke dag weer terug te komen. Door ook cultuur toe te voegen aan het gebied wordt Stadsblokken-Meinerswijk echt een hart voor de stad waar Noord en Zuid elkaar ontmoeten. 


Oude Scheepshelling

De door rivierbos omsloten ASM-haven kan een een cultureel amfitheater worden, met een drijvend podium, horeca en terrassen op de kade van waaruit je de hele haven kunt overzien.  De oude scheepshelling kan worden opgeknapt waardoor het een spectaculaire tribune aan het water wordt, onder de bomen, met op de achtergrond de lichtjes van de stad.  


Festivalterrein

Het festivalterrein wordt een dynamisch rivierduinpark, met ruimte voor sporten, zonnen, barbecueën en evenementen. Het terrein wordt op een duurzame manier geschikt gemaakt voor evenementen in de toekomst: riolering, water en elektra worden verwerkt in het terrein zodat evenementen, klein en groot, gemakkelijk terechtkunnen op het terrein.