Vogelvlucht strand Meinerswijk

Meer recreatie

Genieten in elk seizoen

Groots Uiterwaardenpark 

Stadsblokken-Meinerswijk wordt het grootste uiterwaardenpark van Europa. Alle hekken en verbodsbordjes verdwijnen. Stadsblokken-Meinerswijk wordt dé plek waar Arnhem het hele jaar door recreëert. Waar gefietst wordt langs de Rijn, gezwommen in de nieuwe nevengeul en gesport in een dynamisch rivierduinpark. Waar gegeten en gedronken wordt aan een hippe haven. En waar mooie stadsstranden, nieuwe ooibossen en nieuwe moerasoevers een lust voor het oog zijn voor natuurliefhebbers. 

 

Toegankelijk voor heel Arnhem

In en rond Arnhem kun je goed recreëren. In de bossen en parken, op de Posbank en langs het water. Die kansen biedt Stadsblokken-Meinerswijk straks ook. We willen het ontsloten gebied Stadsblokken-Meinerswijk toegankelijk maken voor heel Arnhem. De Arnhemmer kan dan genieten van een natuur- en recreatiegebied dat zijn weerga niet kent.   
 

Restaurant

Een oude, vervallen scheepsgalerij kan weer tot leven worden gewekt door het om te toveren tot restaurant. Vele Arnhemmers hebben in de zomer van 2016 al een voorproefje gekregen van hoe deze bijzondere enclave aan de Rijn zich kan gaan ontwikkelen met het pop-up restaurant tijdens Cirque de la Liberté!


Toegankelijke oevers

Zoveel rivier, maar zo weinig plekken waar de Arnhemmer de Rijn kan beleven. Aan de noordkant van de rivier, maar ook aan de zuidkant. In het plan komt er ruim 5 km publiek toegankelijke oever bij, en wordt de Rijn eindelijk weer van Arnhem!


Watersport en meer

Met het graven van een nevengeul bij fabrieksterrein Meinerswijk ontstaat nu al een geweldig gebied waar watersport centraal staat. Ons plan biedt kansen om op Stadsblokken de grote kale vlakte om te vormen tot een plek voor diverse evenementen, mooi gelegen in een rivierduinlandschap. Hier kunnen dan straks festivals plaatsvinden, of er komt bijvoorbeeld ruimte om te flaneren of een drankje doen op een terras aan het water.

 

Stranden

Meer dan een kilometer nieuw strand aan de nieuwe nevengeul, op het zuiden. Hier zou je dan eindelijk veilig zwemmen in de Rijn, midden in Arnhem!