Meinerseiland van boven

Agenda

Wandelkaart Stadsblokken Meinerswijk

Wil je Stadsblokken Meinerswijk beter leren kennen en op een andere manier beleven? Er is een wandelkaart beschikbaar, met drie verschillende wandelroutes door het gebied. Struin door het gebied en beleef Stadsblokken Meinerswijk door de ogen van drie hoofdpersonen, die elk symbool staan voor een route. Ga op avontuur met Simon van het KinderWijkTeam, (hard)loop de route van onze burgemeester Marcouch of struin door de natuur met de route van Rob Wolfs. Zij nemen je met hun eigen route mee de natuur in.

De drie routes zijn op één routekaart aangegeven. Je kan de kaart hier onder downloaden.

Bekijk de wandelkaart

Strand Zuid

Strand Zuid is sinds juni 2020 het stadsstrand van Arnhem! Een eventlocatie en horecapaviljoen ineen. Borrelen, eten en events aan de Rijn op de Stadsblokken naast de historische John Frost brug.
De hele zomer maken wij een afwisselend programma met onze partners. Meer info vind je op www.strandzuid.com.

Stadsblokkenwerf

Stadsblokkenwerf

Op de fundamenten van de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij (ASM) wordt nu een kleinschalige historische scheepswerf ontwikkeld, de Stadsblokkenwerf. Met een pontje en werfpaviljoen wil Stadsblokkenwerf ook een entree zijn voor voetgangers die Stadsblokken/Meinerswijk willen bezoeken. Stadsblokkenwerf.nl

Paul Elstak

6 augustus 2022 - Paul Elstak Rainbow Rave

Stap jij op zaterdag 6 augustus 2022 mee in de tijdmachine naar de 90’s?! Terug naar de tijd van rave, happy hardcore, eurodance en nog veel meer! Een droom wordt werkelijkheid, want tijdens de Paul Elstak Rainbow Rave gaat het gebeuren! Een festival in een compleet jaren 90 jasje, waarin alle geuren en smaken uit deze iconische periode bij elkaar komen. 

Line-up

2 Unlimited, Dj Coenio, Dune, Finch Clubshow, Jeckyll & Hyde, Klubbheads, Mental Theo, Darkraver, The Partysquad, Panic, Q Music Foute Uur Live, Hosted by: Boogshe en Alee.

Inschrijving & Tickets

De pre-registratie tickets voor Paul Elstak’s Rainbow Rave gaan op 27 mei om 19.00 uur in de verkoop. De reguliere verkoop start op 31 mei. Wil jij er als eerste bij zijn? Schrijf je dan nu alvast in via www.rainbowrave.nl en krijg vier dagen eerder toegang tot de ticketshop!

ASM festival

27 augustus 2022 – ASM festival

Het ASM Festival is een festival met een lokaal karakter, maar een landelijke allure. Naast de fantastische muziek en het lekkere sfeertje, kun je op ASM Festival ook heerlijk eten bij regionale foodtrucks. En uiteraard werken we samen met tientallen partners en bedrijven uit de regio. Dit wil je niet missen! Meer info vind je op www.asmfestival.nl

Bridge to bridge

10 en 11 september 2022 - Rabo Bridge to Bridge Runs

Tegelijk met de Bridge to Bridgeloop vindt in 2022 ook weer de Bridge to Bridge Swim plaats. Daarmee is de sportieve aftrap van de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem compleet. De Swim is bijzonder omdat die plaatsvindt in open en stromend water. Vanaf de Stadsblokkenwerf moet eerst 700 meter stroomopwaarts worden gezwommen naar de John Frostbrug. Vervolgens gaat het 1 kilometer lang stroomafwaarts naar de Nelson Mandelabrug en tot slot 300 meter stroomopwaarts richting finish. Deelnemers gaan er tussen een half uur en een uur over doen en worden begeleid door een uitgebreid veiligheidsteam.

Meedoen? Meer info vind je op: Rabo Bridge to Bridge - Run to remember freedom - Bridge to Bridge

23 september - Feestbeesten Oktoberfest

24 september - Feestbeesten Festival

Zaterdag 24 september 2022  | 15:00 -  23:59 uur | Stadsblokken Arnhem Tickets


LINE UP
John West - Django Wagner - Het Feestteam - Henk Dissel - Vieze Jack - René Karst - Rutger van Barneveld - Billy Dans - QMusic the Party - Joey Hartkamp en nog meer!

FOODTRUCK PLEIN
En net als bij de vorige editie wordt er natuurlijk ook voor een goede bodem gezorgd op het foodtruck plein waar de beste en lekkerste hapjes verkrijgbaar zijn!