Meinerseiland van boven

Agenda

Wandelkaart Stadsblokken Meinerswijk

Wil je Stadsblokken Meinerswijk beter leren kennen en op een andere manier beleven? Er is een wandelkaart beschikbaar, met drie verschillende wandelroutes door het gebied. Struin door het gebied en beleef Stadsblokken Meinerswijk door de ogen van drie hoofdpersonen, die elk symbool staan voor een route. Ga op avontuur met Simon van het KinderWijkTeam, (hard)loop de route van onze burgemeester Marcouch of struin door de natuur met de route van Rob Wolfs. Zij nemen je met hun eigen route mee de natuur in.

De drie routes zijn op één routekaart aangegeven. Je kan de kaart hier onder downloaden.

Bekijk de wandelkaart

April 2022 – Strand Zuid

Strand Zuid is sinds juni 2020 het stadsstrand van Arnhem! Een eventlocatie en horecapaviljoen ineen. Borrelen, eten en events aan de Rijn op de Stadsblokken naast de historische John Frost brug.
De hele zomer maken wij een afwisselend programma met onze partners. Meer info vind je op www.strandzuid.com.

FEESTBEESTEN

21 mei 2022 - FEESTBEESTEN festival

Op zaterdag 21 mei verzamelen alle FEESTBEESTEN zich in de grote feesttent op de Stadsblokken tijdens een uniek en nieuw festival waarbij de beste en leukste artiesten samen het grootste feest komen vieren! Kijk voor meer informatie en om kaarten te bestellen op www.feestbeestenfestival.nl

1

29 mei 2022 - Natuurexcursie B(l)oeiende plantjes….

Het KinderWijkTeam Arnhem en de Scharrelkids van IVN Arnhem gaan op 29 mei weer samen op pad. Zij gaan op zoek naar b(l)oeiende plantjes. Welke ken jij allemaal? En welke beestjes komen daar op af??

Kinderen t/m 12 jaar zijn welkom met hun ouders. Uiteraard met vriendjes een vriendinnetjes. Ook opa’s en oma’s mogen mee. Geef even door of je komt: excursie@hetkinderwijkteam.nl of op scharrelkids@ivnarnhem.nl

Het vertrekpunt is vanaf de parkeerplaats bij de pannekoekenboederij “de Steenen Camer”, Hannesstraatje2, 6843 NM Arnhem aan de Drielsedijk. Om 10 uur starten we en zijn rond de klok van twaalf weer terug.

Free your mind

4 en 5 juni 2022 – Free Your Mind

De volgende editie van Free Your Mind festival op de Stadsblokken staat op de planning: 4 en 5 juni 2022. Techno, techno en nog eens techno! Kijk voor meer informatie en om kaarten te bestellen op de website.

 

 

Cirque de la Liberte

13 t/m 26 juni 2022 – Cirque de la Liberte

Cirque de la Liberte is circus in de traditie van het beroemde Cirque du Soleil. Spraakmakende shows vol clownerie, acrobatiek, theater, muziek, zang én een (opblaasbare) olifant op een bijzondere locatie. Kortom, een niet te missen avontuur! De allernieuwste show is te zien in de zomer van 2022 in de ASM-Haven. Kijk op www.cirquedelaliberte.nl voor meer informatie.

Paul Elstak

6 augustus 2022 - Paul Elstak Rainbow Rave

Stap jij op zaterdag 6 augustus 2022 mee in de tijdmachine naar de 90’s?! Terug naar de tijd van rave, happy hardcore, eurodance en nog veel meer! Een droom wordt werkelijkheid, want tijdens de Paul Elstak Rainbow Rave gaat het gebeuren! Een festival in een compleet jaren 90 jasje, waarin alle geuren en smaken uit deze iconische periode bij elkaar komen. 

Line-up

2 Unlimited, Dj Coenio, Dune, Finch Clubshow, Jeckyll & Hyde, Klubbheads, Mental Theo, Darkraver, The Partysquad, Panic, Q Music Foute Uur Live, Hosted by: Boogshe en Alee.

Inschrijving & Tickets

De pre-registratie tickets voor Paul Elstak’s Rainbow Rave gaan op 27 mei om 19.00 uur in de verkoop. De reguliere verkoop start op 31 mei. Wil jij er als eerste bij zijn? Schrijf je dan nu alvast in via www.rainbowrave.nl en krijg vier dagen eerder toegang tot de ticketshop!

ASM festival

27 augustus 2022 – ASM festival

Het ASM Festival is een festival met een lokaal karakter, maar een landelijke allure. Naast de fantastische muziek en het lekkere sfeertje, kun je op ASM Festival ook heerlijk eten bij regionale foodtrucks. En uiteraard werken we samen met tientallen partners en bedrijven uit de regio. Dit wil je niet missen! Meer info vind je op www.asmfestival.nl

Bridge to bridge

10 en 11 september 2022 - Rabo Bridge to Bridge Runs

Tegelijk met de Bridge to Bridgeloop vindt in 2022 ook weer de Bridge to Bridge Swim plaats. Daarmee is de sportieve aftrap van de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem compleet. De Swim is bijzonder omdat die plaatsvindt in open en stromend water. Vanaf de Stadsblokkenwerf moet eerst 700 meter stroomopwaarts worden gezwommen naar de John Frostbrug. Vervolgens gaat het 1 kilometer lang stroomafwaarts naar de Nelson Mandelabrug en tot slot 300 meter stroomopwaarts richting finish. Deelnemers gaan er tussen een half uur en een uur over doen en worden begeleid door een uitgebreid veiligheidsteam.

Meedoen? Meer info vind je op: Rabo Bridge to Bridge - Run to remember freedom - Bridge to Bridge