Meinerseiland van boven

Agenda

Wandelkaart Stadsblokken Meinerswijk

Wil je Stadsblokken Meinerswijk beter leren kennen en op een andere manier beleven? Er is een wandelkaart beschikbaar, met drie verschillende wandelroutes door het gebied. Struin door het gebied en beleef Stadsblokken Meinerswijk door de ogen van drie hoofdpersonen, die elk symbool staan voor een route. Ga op avontuur met Simon van het KinderWijkTeam, (hard)loop de route van onze burgemeester Marcouch of struin door de natuur met de route van Rob Wolfs. Zij nemen je met hun eigen route mee de natuur in.

De drie routes zijn op één routekaart aangegeven. Je kan de kaart hier onder downloaden.

Bekijk de wandelkaart

April 2021 – Strand Zuid

Strand Zuid opent haar deuren weer op donderdag 1 april a.s. om 12.00 uur.

Strand Zuid opent haar deuren weer op donderdag 1 april a.s. om 12.00 uur.
Strand Zuid is sinds juni 2020 het stadsstrand van Arnhem! Een eventlocatie en horecapaviljoen ineen. Borrelen, eten en events aan de Rijn op de Stadsblokken naast de historische John Frost brug.
De hele zomer maken wij een afwisselend programma met onze partners. Meer info vind je op www.strandzuid.com.

1 mei t/m 30 september - Werfpaviljoen Stadsblokkenwerf Arnhem open

Het Werfpaviljoen en de theetuin zijn vanaf mei 2021 weer open. Klusdagen zijn op donderdag en vrijdag van 10 tot 16 uur. Wie een kijkje wil komen nemen is van harte welkom.
Tevens zal vanaf die datum ook het pontje weer actief zijn. Meer info vind je op www.stadsblokkenwerf.nl.

Zaterdag 15 mei - Natuurexcursie KinderWijkTeam

Kom jij ook op 15 mei? 

Kom jij ook op 15 mei? 

Na lang wachten is het eindelijk zo ver. We gaan het Uiterwaardpark in met een geweldige natuurexcursie! Het thema is lentekriebels- groeien en bloeien.

Ga jij mee op zoek naar alle plantjes en beestjes die zich in de lente weer laten zien? Je kan je aanmelden door te mailen naar excursie@hetkinderwijkteam.nl. bekijk hieronder het evenement voor meer informatie. Tot snel! 

 

Bekijk de excursie

Free your mind

5 juni 2021 (o.v.) – Free your mind

De volgende editie van Free Your Mind festival op de Stadsblokken staat op de planning: 5 juni 2021. Techno, techno en nog eens techno! Kijk voor meer informatie en om kaarten te bestellen op de website.

 

 

ASM festival

28 augustus 2021 (o.v.) – ASM festival

Het ASM Festival is een festival met een lokaal karakter, maar een landelijke allure. Naast de fantastische muziek en het lekkere sfeertje, kun je op ASM Festival ook heerlijk eten bij regionale foodtrucks. En uiteraard werken we samen met tientallen partners en bedrijven uit de regio. Dit wil je niet missen! Meer info vind je op www.asmfestival.nl.

Cirque de la Liberte

14 juli t/m 1 augustus 2021 – Cirque de la Liberte

Cirque de la Liberte is circus in de traditie van het beroemde Cirque du Soleil. Spraakmakende shows vol clownerie, acrobatiek, theater, muziek, zang én een (opblaasbare) olifant op een bijzondere locatie. Kortom, een niet te missen avontuur! De allernieuwste show is te zien in de zomer van 2021 in de ASM-Haven. Kijk op www.cirquedelaliberte.nl voor meer informatie.

Bridge to bridge

Zondag 12 september - Rabo Bridge to Bridge Runs

Rabo Bridge to Bridge Runs

Rabo Bridge to Bridge Runs
Loop mee met een van de unieke Rabo Bridge to Bridge runs of de Airborne Freedom Trail en treed in de voetsporen van kolonel-luitenant John Frost. Beleef al hardlopend het verhaal van september 1944: het gevecht om de alom bekende brug. De brug die uiteindelijk een brug te ver bleek.
 
Noteer 12 september in je agenda voor de 36ste editie van de Rabo Bridge to Bridge!  Meedoen? Meer info vind je op: Rabo Bridge to Bridge - Run to remember freedom - Bridge to Bridge