Meinerseiland van boven

Agenda

Wandelkaart Stadsblokken Meinerswijk

Wil je Stadsblokken Meinerswijk beter leren kennen en op een andere manier beleven? Er is een nieuwe wandelkaart beschikbaar, met drie verschillende wandelroutes door het gebied. Struin door het gebied en beleef Stadsblokken Meinerswijk door de ogen van drie hoofdpersonen, die elk symbool staan voor een route. Ga op avontuur met Simon van het KinderWijkTeam, (hard)loop de route van onze burgemeester Marcouch of struin door de natuur met de route van Rob Wolfs. Zij nemen je met hun eigen route mee de natuur in.

De drie routes zijn op één routekaart aangegeven, die zowel digitaal als gedrukt beschikbaar is. Je kan de kaart hier onder downloaden. Ook kun je de routekaart vinden op onze facebookpagina.

Bekijk de wandelkaart

Sinds juni 2020 – Strand Zuid

Strand Zuid is jouw nieuwe favoriete lokaliteit! Een eventlocatie en horecapaviljoen ineen. De hele zomer maken wij een afwisselend programma met onze partners. Meer info vind je op www.strandzuid.com.

STRAND-BAR & MEER
Naast een ruim aantal zitplaatsen op het terras heeft Strand Zuid dit jaar ook een Strand-bar inclusief een zonnig strandje. Hier kun je terecht voor het kopen van drankjes en het huren van een Strand-Zuid-strand-stoel. Dus mocht het terras vol zitten, niet getreurd want er is óók nog plek op het strand met uitzicht op de Rijn.

OPENINGSDAGEN STRAND ZUID
Strand Zuid gaat en staat met het weer. Dus dat betekent met goed en aangenaam weer zijn ze geopend, maar laat het weer het even niet toe, dan zijn ze gesloten.

Wil je een bezoekje brengen aan Strand Zuid? Check dan altijd even de website voor de actuele openingstijden.
Ben je in de buurt? Bekijk dan even de kleur van onze vlag op locatie. Groen = open en rood = gesloten.

1 mei t/m 30 september - Werfpaviljoen Stadsblokkenwerf Arnhem open

Vanaf donderdag 4 juni jl. is Stadsblokkenwerf ook weer (beperkt) open voor publiek.

WERFPAVILJOEN

Vanaf donderdag 4 juni jl. is Stadsblokkenwerf ook weer (beperkt) open voor publiek.

WERFPAVILJOEN
De openingstijden van het Werfpaviljoen zijn van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Voorlopig is er een beperkte kaart en zijn er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar op het terras en in de theetuin.
Er zijn looproutes aangebracht zodat men onderling voldoende afstand kan houden.
Het is mogelijk om drankjes af te halen en die in het openbaar gebied en op het strand te gebruiken. Wel graag de restanten in de afvalbakken of –zakken deponeren.

HET PONTJE
Het pontje blijft voorlopig uit de vaart.

13 december - Natuur speurneus Meinerswijk

Seizoen:           Herfst

Seizoen:           Herfst
Datum:            13 december
Tijd:                   10:00 tot 12:00
Leeftijd:           6 tot 12 jaar

Ben jij een echte speurneus en valt jou altijd alles op in de natuur? Loop dan mee met Natuur Vlogger Gijsje Goedhart tijdens deze spannende excursie. Ontdek hoe jij als een echte speurneus diersporen kan herkennen zoals pootafdrukken, vraatsporen, uitwerpselen en misschien help je wel een moord oplossen!

Meld je aan via de website van het KinderWijkteam https://www.hetkinderwijkteam.nl/