Meinerseiland van boven

Toneelgroep Arnhem - Atkritka

donderdag, 16 mei 2019

Van 16 t/m 19 mei en 21 mei 2019 zal Toneelgroep Arnhem de surrealistische voorstelling Atkritka spelen op Stadsblokken. Zet het alvast in je agenda! De kaartverkoop start in maart. Kijk voor meer informatie over de voorstelling op de website van Toneelgroep Arnhem. Ben jij erbij?

 

Persbericht

Toneelgroep Arnhem speelt Atkritka op de Stadsblokken.

 

“Zonder kaartje komt u er niet door.”

Heeft u een kaartje? Dan heeft u geluk, u mag naar onze voorstelling.

TONEELGROEP ARNHEM speelt in mei Atkritka op de Stadsblokken. Veel personen die we op het podium zien hebben geen kaartje en worden dan ook prompt tegengehouden door twee wachters die er hun eigen regels op na houden. Willen ze de grens over, dan zullen ze aan hun regels moeten voldoen en die veranderen helaas met de dag. De passanten worden onderworpen aan een zenuwslopend kruisverhoor. In deze soms absurd-komische ondervragingen botst emotie op macht en angst op frustratie.

Als kijker denk je automatisch aan hoe vluchtelingen zich moet voelen. De manier waarop de wachters met mensen omgaan is ergens begrijpelijk, maar tegelijk ook schandalig en lachwekkend.

Uit de onnavolgbare dialogen tekent zich een tragisch verhaal af waarin alle aanwezigen een rol spelen, maar dat de wachters lijkt te ontgaan.

Atkritka is geschreven door Robert van Dijk (1974). Zijn stukken waren te zien op Oerol, de Parade, Festival a/d Werf en ITs Festival Amsterdam.

Afgelopen jaar speelde  Toneelgroep Arnhem Lucy, een Monsterproces, dat zeer goed werd ontvangen. De amateurgroep staat sinds 2010 garant voor locatietheater van hoog niveau. In voorgaande jaren speelden zij onder meer Festen op het oude KEMA terrein, Diplodocus Deks van Tom Lanyone bij de steenfabriek in Meinerswijk, De Geschiedenis van de Familie Avenier van Maria Goos op Stadsboerderij Presikhaaf, stukken van Moniek Kramer in het WTC en een stuk van Alex van Warmerdam  en van Carver in en rondom het Coehoornpark .

Wederom werkt TGA dit jaar samen met regisseur Pieter van Terheijden, die bekend staat om zijn voorstellingen op locatie met een voorliefde voor taal en muziek. Dit jaar gooit de groep het over een heel andere boeg met een surrealistisch drama dat verontrust omdat het niet zo heel ver af staat van de werkelijkheid.

Toneelgroep Arnhem brengt al sinds 2010 ambitieus amateurtoneel op locatie.
Regie: Pieter van Terheijden.
Tekst: Robert van Dijk
Locatie: De Stadsblokken
16, 17, 18, 19 en 21 mei 2019

Website