Vogelvlucht strand Meinerswijk

Meer recreatie

Genieten in elk seizoen

Genieten in elk seizoen

Stadsblokken Meinerswijk is straks dé plek waar Arnhem het hele jaar door recreëert. Waar je kunt fietsen langs de Rijn, zwemmen in de nieuwe nevengeul en kunt sporten in een dynamisch rivierduinpark. Waar je kunt eten of drinken aan een hippe haven. En waar mooie stadsstranden, nieuwe ooibossen en nieuwe moerasoevers een lust voor het oog zijn voor natuurliefhebbers. 


Stadsblokken

Door de ligging van Stadsblokken, tussen het centrum en Malburgen, is dit gebied een vanzelfsprekend uitloopgebied voor de stedeling. Horeca, wonen, cultuur en bedrijvigheid rond en op de havens van ASM en Van Workum creëren levendige stadshavens. Door hun verscholen ligging op het eiland vormen ze echt een andere wereld. De kop van Stadsblokken, tussen Rijn en nevengeul, wordt een prachtig stadsstrand, met zwemgelegenheid en een strandpaviljoen. Het blijft tegelijkertijd als festivalterrein dienstdoen.


Restaurants

Door een oude, vervallen scheepsgalerij om te toveren tot restaurant, blazen wij nieuw leven in dit historische stukje Arnhem. Tijdens Cirque de la Liberté hebben veel Arnhemmers al een voorproefje gekregen van deze bijzondere enclave aan de Rijn.

Het rivierduinpark, strand en festivallandschap op de kop van Stadsblokken is buiten de festivals om een plek om te sporten, te barbecueën en naar het strand of horecagelegenheid aan de voet van de John Frostbrug te gaan.

 


Stranden

Meer dan een kilometer nieuw strand aan de nieuwe nevengeul, op het zuiden. Hier zou je dan eindelijk veilig zwemmen in de Rijn, midden in Arnhem!

 

Evenementen

Ons plan biedt kansen om op Stadsblokken de grote kale vlakte om te vormen tot een plek voor diverse evenementen, mooi gelegen in een rivierduinlandschap. Hier kunnen dan festivals plaatsvinden, of er komt bijvoorbeeld ruimte om een drankje doen op een terras aan het water.

Meinerseiland

Meinerseiland is extensiever opgezet en is onderdeel van het rustige Meinerswijk. Dit schiereiland krijgt naast bewoning en een aantal publieke recreatieve en culturele functies, ook een recreatieve functie als natuurlijk zwemgebied. De te graven nevengeul en Plas van Bruil bieden ruimte voor ongemotoriseerde watersport. De combinatie van rivier en nevengeul, natuur, recreatie en cultuur toveren Meinerseiland en Stadsblokken straks om tot unieke woonmilieus.


Toegankelijke oevers

Zoveel rivier, maar zo weinig plekken waar de Arnhemmer de Rijn kan beleven. In het plan komt er ruim 5 km publiek toegankelijke oever bij. De Rijn is daarmee eindelijk weer van de Arnhemmer!

 
Meinerswijk

De nevengeul brengt een natuurlijke barrière aan tussen dit (seizoensgebonden) dynamische eiland en het rustiger Meinerswijk. De inrichting van Meinerswijk is vooral gericht op wandelaars en fietsers. Het zuidelijkste deel van Meinerswijk is het rustigst en het meest weggestopt. Het is door de ligging van plassen en het ontbreken van kades een ontoegankelijk gebied; rustgebied voor o.a. de bever.
 

Toegankelijk voor heel Arnhem

Het nu nog ontsloten gebied Stadsblokken Meinerswijk wordt door onze plannen toegankelijk voor heel Arnhem. De Arnhemmer kan dan genieten van een natuur- en recreatiegebied dat zijn weerga niet kent, met bossen, parken, strand, oever en water.  

Op pagina 28 van het Masterplan vind je meer informatie over de plannen voor recreatie.