MeinerseilandMeinerseiland bos recreatie

Middelbare scholieren ontwerpen Tiny House voor Stadsblokken Meinerswijk

Afgelopen week presenteerden drie klassen van Christelijke Scholengemeenschap Het Streek uit Ede hun ontwerpen voor Tiny Houses op Meinerswijk. Deze woningen ontwierpen de scholieren in opdracht van Volkshuisvesting. KondorWessels Projecten werkte graag mee aan dit verzoek. De samenwerking werkt stimulerend voor het onderwijs en levert mogelijk ook inzichten op welke Volkshuisvesting en KondorWessels Projecten in de praktijk kunnen toepassen. 


CSG Het Streek heeft woningcorporatie Volkshuisvesting en KondorWessels Projecten benaderd of Stadsblokken Meinerswijk als casus mag dienen voor een opdracht waarbij leerlingen onderzoek doen naar de mogelijkheden voor Tiny Houses op deze plek. De Tiny Houses komen voort uit een sociale en architectuur beweging die het leven in kleine huisjes propageert. De huizen spelen in op de behoefte aan geschikte woonruimte voor bijvoorbeeld alleenstaanden. Ook in Arnhem kun je na jaren op de wachtlijst staan, nog steeds niet aan de beurt zijn voor een huurwoning.

Begin april brachten de scholieren een bezoek aan Stadsblokken Meinerswijk. Terug op school ontwierpen de scholieren diverse modellen van Tiny Houses en richtten ze het terrein in. Op 20 juni werden alle producten getoond op school met een presentatiemarkt in het speciaal ingerichte technolab. De leerlingen voeren de opdracht uit in het kader van het technasium, een landelijk ontwikkelde formule om leerlingen in teamverband projectmatig te laten werken aan opdrachten uit de praktijk.

Volg het laatste nieuws op Facebook